Turkcell Zekâ Gücü Projesi’nin yeni sınıfı Elbistan’da açıldı
Turkcell ve Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Özel Yetenekli Gençlere Destek
Turkcell, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Zekâ Gücü’ projesi kapsamında, Kahramanmaraş Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde yeni bir sınıf açtı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Zekâ Gücü Teknoloji Sınıfı’nın açılışına, Millî Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililer de katıldı.
Açılışta, ara tatile giren öğrencilere karne hediyesi olarak robotik ve kodlama proje setleri verildi. Elbistan BİLSEM öğrencileri, Turkcell’in yeni karakteri Teknocan’ın maskotuyla eğlendi.
66 Binden Fazla Öğrenciye Ulaşıldı
2016’dan bu yana her sene 66 binden fazla öğrenci Zekâ Gücü sınıflarından faydalandı. Dr. Ali Taha Koç, açılışta yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar Türkiye’nin 55 şehrinde toplam 87 Zekâ Gücü sınıfı hizmete açtık. Her yıl binlerce öğrencimize ulaşıyoruz.” dedi.
Projede özel beceri ve ilgi alanlarına göre seçilen çocuklar ve gençler, yapay zekâ, robotik kodlama, akıllı ev sistemleri, bulut teknolojileri ve uzay bilimleri gibi alanlarda eğitim alarak dijital okuryazar bireyler haline getiriliyorlar. Turkcell’in Zekâ Gücü projesi, çocukların teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.
Birleşmiş Milletler’in Örnek Gösterdiği Proje
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından Birleşmiş Milletler’de sunulan “SDG Etki Değerlendirmesi” raporunda Zekâ Gücü Projesi’nin en iyi örnek proje olarak gösterildiğini belirtti. Koç, projenin ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’den fazla ödül kazanan öğrenciler yetiştirdiğini vurguladı.
Sosyal Etki Değerlendirmesi
2024 yılında yapılan sosyal etki analizine göre, Zekâ Gücü sınıflarında eğitim alan öğrencilerin özgüven, akademik performans, merak düzeyi ve teknolojiye olan ilgi seviyelerinde artış gözlendi. Projede yer alan öğretmenlerin de %88’i profesyonel gelişimlerine olumlu katkı sağladığını belirtti.